De Paul Penders story

De rubriek 'Paul Penders verzorging en cosmetica' vind je hier.
Voor demonstratiemiddagen (alles uitproberen) kijk hier.
Paul Penders' levenslange fascinatie voor cosmetologie is hem met de Hollandse paplepel ingegoten. Zijn ouders én grootouders bekwaamden zich al in het vak en runden succesvolle salons. Zij gaven hem het inmiddels meer dan 100 jaar oude familiegeheim door, dat nu in ieder product uit de lijn terug te vinden is: LevensESSENTIE Gold®. Bekende Nederlandse natuurartsen hielpen hem met het verder verrijken en ontwikkelen van natuurlijke biologische kruidencosmetica, en hij studeerde in Parijs.

Dierproeven
Als milieu- en dierenactivist hield Paul 40 jaar geleden al vast aan zijn overtuiging: geen chemicaliën en geen dierproeven. Dat bleek onmogelijk in Nederland. Dierproeven waren verplicht. Terwijl twee tantes van Paul, nonnen, zich beschikbaar stelden als proefkonijn en andere kloosterlingen meekregen, wat resulteerde in geslaagde experimenten, nam de regering daar mede door druk van de cosmeticagiganten geen genoegen mee. Het was dierproeven doen of de productie stoppen.
Daarop vertrok Paul teleurgesteld naar Amerika, waar hij wel volgens zijn idealen kon werken. Uiteindelijk kwam de discussie over dierproeven wereldwijd op gang, en ironisch genoeg was Nederland het eerste land dat dierproeven voor cosmetica verbood.

Langkawi Geopark
Paul Penders bleef zoeken naar de puurste ingrediënten, en kwam tenslotte uit bij Langkawi Geopark in Maleisië, bestaande uit 99 onbedorven eilanden met prachtige regenwouden, die tot de oudste van de wereld behoren. Daar worden nu de producten gemaakt!

LevensESSENTIE Gold®
Deze meer dan 100 jaar oude holistische formule, overgeleverd door zijn (groot)ouders, bestaat uit 22 gecertificeerde biologische kruiden (uit Californië, China, Europa en Langkawi Geopark), enzymen, vitaminen en anti-oxidanten, die de natuurlijke schoonheid van huid en haar herstellen en die verjongen, ontgiften en revitaliseren. De helende kwaliteiten van de waardevolle stoffen blijven optimaal behouden doordat ze tijdens de productie koud verwerkt worden. Tijdens het productieproces vindt strenge kwaliteitscontrole plaats.
Een ander belangrijk ingrediënt met veel gunstige eigenschappen is kokoswater.

Chemicaliën in 'gewone' verzorgings- en cosmeticaproducten
Gewone verzorgings- en cosmeticaproducten bevatten meestal niet-wenselijke stoffen, die schadelijk kunnen zijn voor mens, dier en milieu. Ze zitten zelfs in biologische producten. Let daarom altijd goed op de ingrediënten (zie de lijst onderaan).
De huid is één van onze belangrijkste organen; zij is verantwoordelijk voor een kwart van de dagelijkse ontgifting van het lichaam. Het is belangrijk dat de huid goed kan blijven ademen. Sommige industriële afvalstoffen, zoals resten van pesticiden, kunnen alleen door de huid worden uitgescheiden. Minerale olie of aardolie die in 'gewone' verzorgingsproducten zitten, sluiten de huid af.
Het is van belang dat de huid niet wordt blootgesteld aan producten die synthetische geurstoffen of andere chemicaliën bevatten. Deze komen via de huid in de bloedbaan, organen en weefsels terecht en kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid.
Naast deze stoffen worden ook vaak microplastics toegevoegd, die een bedreiging vormen voor het milieu, en die via organismen in de zee weer in de voedselketen terecht kunnen komen.
Paul Penders producten bevatten geen van de hier besproken stoffen.

Awards en keurmerken
Wat je op je huid smeert, komt in je lichaam terecht. Daarom gebruikt Paul Penders alleen de meest natuurlijke, puurste niet-chemische ingrediënten, en is daarvoor meermalen gecertificeerd en de producten beloond met awards. Behalve 100% plantaardig, biologisch en halal, zijn de producten en ingrediënten ook kosher en gegarandeerd dierproefvrij.Liever te vermijden ingrediënten
Onderstaande cosmetica-ingrediënten worden in verband gebracht met aandoeningen:
1. ALUMINUM ZIRCONIUM en andere Aluminum componenten
2. BENZYL ACETATE
3. BENZALKONIUM CHLORIDE and BENZETHONIUM CHLORIDE
4. BRONOPOL
5. BUTYL ACETATE
6. BUTYLATED HYDROXYTOLUENE (BHT)/ BUTYLATED HYDROXYANISOLE (BHA)
7. CETEARETH/PEG COMPONENTEN
8. COAL TAR / ofwel, koolteer
9. COCAMIDE DEA/ LAURAMIDE DEA
10. DIETHANOLAMINE (DEA)
11. ETHYL ACETATE
12. FORMALDEHYDE
13. FORMALDEHYDE-RELEASING PRESERVATIVES ( QUATERNIUM-15, DMDM HYDANTOIN, DIAZOLIDINYL UREA AND  IMIDAZOLIDINYL UREA, DEA, MEA, TEA)
14. FRAGRANCE (PARFUM)
15. HYDROQUINONE
16. IODOPROPYNYL BUTYLCARBAMATE
17. LOOD en lood componenten
18. METHYLISOTHIAZOLINONE (MI/MCI) en METHYLCHLOROISOTHAIZOLINONE
19. OXYBENZONE (BENZPENONE-3)
20. PARABENEN (METHYL, ETHYL, PROPYL AND BUTYL)
21. PETROLATUM (PETROLEUM)
22. PHTHALATES (DIBUTYL PHTHALATES)
23. P-PHENYLENEDIAMINE (PPD)
24. PROPYLENE GLYCOL
25. SODIUM LAURETH SULFATE
26.  TALC
27. TOLUENE
28. TRICLOSAN
29. TREITHANOLAMINE (TEA)
30. 1,4 DIOXANE