Vegi Belle Roerbak



Vegi Belle Roerbak maakten wij op een Indonesische manier met de veelzijdig in te zetten zeer verfijnde tofu Vegi Belle. Met rijst, taugé, en emping melindjo of kroepoek bawang.

Bereiding: 20 minuten
Aantal personen: 2

Ingrediënten
1 pakje
Vegi Belle tofu, grof verkruimeld
0,5 theelepel kurkuma (geelwortelpoeder)
0,5 theelepel paprikapoeder
zout naar smaak, of een halve theelepel
Kala Namak (zout met ei-smaak)
Basmatirijst of zilvervliesrijst
100g taugé
ketjap (A of Kaki Tiga)
sambal oelek, of stukjes gebakken spaanse peper


Bereiding
Kook de rijst gaar. Tip voor een droge korrel: kook de rijst zeker niet langer dan aangegeven op de verpakking, afgieten en nog een paar minuten laten staan met de deksel half erop.
Roerbak in een dun laagje hete olie snel de verkruimelde tofu met de kurkuma, paprikapoeder en zout, ± 3 minuten. Roerbak alleen in de laatste minuut de taugé mee, zodat die knapperig blijft.
Serveer met ketjap en sambal naar smaak, en emping melindjo of kroepoek bawang. Strooi wat snippers peterselie of selderij over het gerecht.