Tartaar van tonijn



Tartaar van tonijn (met een Oosters tintje).
Dit is een exclusief voorgerecht met 100% plantaardige tonijn, dat niet zou misstaan op een koninklijk diner!
Het smaakt net zo bijzonder als het oogt.
Wordt geserveerd met o.a. kerriemayonaise, zeezout, wakamésalade en zeekraal.

Bereiding: ± 60 minuten
Aantal personen: 8

Ingrediënten
1 pak Rode Tonijn 300g

0,5 theelepel koriander
5 spices kruiden naar smaak, bijv. 1 theelepel (
komijn, koriander, kruidnagel, venkel, steranijs, kardemom)
óf garam massala kruidenmix heet met toevoeging van komijn, venkel en steranijs gemalen
1 theelepel szechuan wilde peper, in vijzel gemalen
5 sprieten bieslook, heel fijn gesnipperd
een uitje of sjalot, heel fijn gesnipperd
0,5 rode paprika, heel fijn gesnipperd
2 eetlepels sesamolie
1 eetlepel sesamzaad
1 eetlepel sojasaus
2 eetlepels
mayonaise eivrij
Garnering 1:
wakamésalade (Albert Heijn)
zeekraal (Albert Heijn)
zeezout
komkommer
sesamzaadjes

Garnering 2:
80 g mayonaise eivrij
2 theelepels kerrie
2 eetlepels olie
0,25 gesnipperd uitje


Bereiding
De helft van de olie die bij de tonijn zit niet gebruiken.
Tonijn zo fijn mogelijk maken. Goed mengen met de overige ingrediënten.
Vorm er tartaartjes mee, eventueel met behulp van uitsteekvormen. Bijvoorbeeld een grote en een kleinere waardoor je een ring van tonijn kunt maken.
Schaaf lang plakjes van de komkommer en rol die op. Zet een rolletje in het midden van de tartaar. Wat wakamésalade op de tartaar leggen, dit geeft een extra zilte zeesmaak. Verder versieren met bieslook, zeekraal, slablaadje, zeezout, sesamzaadjes, rolletjes komkommer en kerriemayonaise:
De kerrie myonteren, d.w.z. zachter van smaak maken op de volgende manier. Olie, gesnipperd uitje en kerrie zachtjes 5 minuten laten garen in een pannetje. Van het vuur halen en het geheel door een zeefje drukken. De uien blijven achter. Deze vloeistof mengen met de mayonaise. Stop het in een klein spuitflesje en spuit de mayonaise in gewenste vorm als garnering bij de tartaar.