Chocomousse met gedroogde ananas





















 
Nagerecht voor Kerst
Van Veggiedeli.

Bereiding: 20 minuten, plus 1,5 uur wachttijd
Aantal personen: 3 à 4

Ingrediënten

1 zakje Sobo Dessert Mousse Chocolade*
Gedroogde Ananasstukjes
150 ml. koude plantaardig melk (zoals soja of haver)
200 ml. koude Soya Cuisine of Rijstslagroom (of Soja/Kokosslagroom)

*Variant met Dessert Mousse Yoghurt zie foto onder

Bereiding
Doe de melk en room in een hoge mengbeker, alles goed gekoeld.
Inhoud van het zakje Dessert Mousse toevoegen, met de handmixer op lage snelheid doorroeren en dan op hoge snelheid in 3 tot 5 minuten crèmig opslaan.
In schaaltjes doen (eventueel met spuitzak), versieren met de gedroogde ananas en bijvoorbeeld kokosrasp, chocoladesnippers en/of slagroom. Variatie: voeg tegen het eind van het kloppen 1 tot 2 eetlepels heel sterke koffie/espresso toe voor een Crème Macchiato.
Als laatste laat je de mousse 1 tot 2 uur opstijven in de koelkast. Smullen maar!!!