Drieluik van koolpakketjes





















 
Hoofdgerecht of bijgerecht voor Kerst
Exclusief voor Veggiedeli door kok Mitch Henger.

Bereiding: 45 minuten + 15 minuten stoomtijd
Aantal personen: 2

Ingrediënten
   Luik 1 (vulling van pittig gehakt en aardappel):
eenderde verpakking Runderfilet, fijn gehakt
1 theelepel Stoofvlees Kruidenmix
Provamel Bakken en Smeren, olie of kokosvet
een geschilde, gekookte aardappel, verkruimeld
een halve Spaanse peper, ontpit en zeer fijn gehakt
zout naar smaak
2 bladeren van een witte kool
keukengaren of dun touw
   Luik 2 (vulling van zoetzure kip en cantharel)
eenderde verpakking Zoetzure Kip, fijn gesneden
8 cantharellen, in vieren gesneden
Provamel Bakken en Smeren, olie of kokosvet
zout naar smaak
2 bladeren van een witte kool
keukengaren of dun touw
   Luik 3 (vulling van tonijn en ui):
eenderde verpakking Tonijn, verkruimeld
de olie van de tonijn
een ui, fijn gesnipperd
dille
zout en peper naar smaak
2 bladeren van een witte kool
keukengaren of dun touw

Bereiding
Luik 1
Bak de fijngehakte runderfilet met de stoofvlees kruidenmix en de spaanse peper in wat olie of vet. Meng met de verkruimelde aardappel. Doe dit mengsel op een koolblad, vouw dit dicht en bind tot een pakketje met garen of touw.
Luik 2
Bak de zoetzure kip in olie of vet, samen met de stukken cantharel. Doe dit mengsel op een koolblad, vouw dit dicht en bind tot een pakketje met garen of touw.
Luik 3
Bak de tonijn in eigen olie en laat met de uistukken samen zachtjes sudderen. Voeg de dille toe. Doe dit mengsel op een koolblad, vouw dit dicht en bind tot een pakketje met garen of touw.

Je hebt nu 6 pakketjes. Stoom deze gaar in een stoompan in ongeveer 10 tot 15 minuten. Controleer steeds of de kool niet te zacht wordt.
Serveer met rijst.