No Muh fondue





















 
Voorgerecht, bijgerecht, of hoofdgerecht voor Kerst
Receptidee van Xandra.

Bereiding: 15 minuten
Aantal personen: 2 in geval van hoofdgerecht, anders 4.

Ingrediënten
zoete witte biologische/vega wijn
knoflook
1 verpakking No Muh Melty (400g) óf
2 verpakkingen No Muh (Fondue)saus (400g)*
water
eventueel peper
brood en rauwkost
*de Melty is wat milder van smaak, de (Fondue)saus wat sterker. Daarbij moet de Melty eerst smelten en wat aangelengd worden, en is de Fonduesaus dik-vloeibaar. Een combinatie kan ook! Verder, voor een 'schimmelvariant', zou je geraspte Bute Island Sheese Blue Flavour Style kunnen toevoegen!

Bereiding
Verwarm in een pannetje een laagje/bodempje wijn. Verwarm op laag vuur om aanbranden te voorkomen.
Fruit hierin een teentje knoflook naar smaak. Smelt in delen de No Muh Melty en/of gebruik de (Fondue)saus of Blue Flavour. Blijf goed roeren. Verdun met water en/of extra wijn tot een lekkere fondue.
Overgieten in een voorverwarmde fonduepan. Gebruik op tafel een warmhoudlichtje zodat de fonduesaus niet te snel afkoelt. Traditioneel dip je met een lange fonduevork/-spies brood en groenten in de saus.

Eet de kaasfondue met (stok)brood, desgewenst geroosterd, en met diverse rauwe groenten. Als variatie kun je gebakken paddestoelen door de fondue doen. Eigenlijk zijn de variaties eindeloos.

Eet smakelijk!