Tagliatelle met pestosaus





















 
Hoofdgerecht voor Kerst
Exclusief voor Veggiedeli door kok Mitch Henger.

Bereiding: 60 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten
500 gram gedroogde tagliatelle pasta
500 gram kastanjechampignons, in fijne stukjes
1 rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijn geraspt
2 puntpaprika's, in fijne stukjes
1 gele paprika, in fijne stukjes
een halve courgette, in fijne stukjes
olie om in te bakken
2 pakjes (500ml) Provamel Soya Cuisine

3 potjes The Vegan Frog Hummus Pesto-Tomaat
3 eetlepels Bella Italia Kruidenmix
1 theelepel zout
1 verpakking Kipfilet, Rookspek, Tonijn of Soy Jerky Jamaican Chicken
75 gram sojamargarine Provamel Bakken en smeren
50 gram bloem
80 gram pijnboompitten
1 zakje rucola sla
Parmezaanse 'kaas' of geraspte koude No Muh Mild (wat pittiger), of Wilmersburger Pizzarasp

Bereiding
Doe de sojamargarine en de bloem in een pannetje op het vuur en maak er een gaar mengsel van. Laat 5 minuten al roerend sudderen. Doe dit mengsel op een bord en plaats na afkoeling in de koelkast. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en doe ze daarna in een schaaltje.
Snijd het spek of de andere vleesvervangers in kleine stukjes. Bak deze knapperig. Voeg als laatste toe aan of op de saus. Fruit ui en knoflook in een semi-grote sauspan in een laagje olie, en voeg daaraan toe: paprika's, courgette en champignons.
Voeg daarna de hummuspesto, de soya cuisine en alle kruiden erbij. Laat gedurende 30 minuten sudderen en roer af en toe. Voeg het inmiddels koele mengsel van sojamargarine en bloem erbij, om de saus te binden. Roer goed door. Kook de tagliatelle, giet af en maak de borden op zoals op de foto te zien is: de saus wordt over de pasta gegoten. Garneer met rucola en stukjes vleesvervanger, en/of 'kaas'.  

Maak hier een frisse salade bij.