Gefrituurde mihoen met Gesmoorde Tofu



Voorgerecht voor Kerst
Foto's: Paul R. Kock

Bereiding: 30 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten
1 blik Marigold Gesmoorde Tofu 225g
70g mihoen, ongekookt
(kokos)olie
totaal 1 gele of rode paprika, in kleine stukjes of reepjes gesneden
peper en zout naar smaak
voor de liefhebber: Spaanse peper, Piri Piri of chilipoeder

Bereiding
Frituur een handvol mihoen in hete olie. Als het goed is zwelt de mihoen op zoals kroepoek. Haal de mihoen er binnen een paar seconden weer uit met een schuimspaan. Laat even uitlekken. Ga zo door tot de gewenste hoeveelheid.

Trek de Gesmoorde Tofu met 2 vorken uit elkaar. Bak de reepjes in wat (kokos)olie bruin. Bak de paprika even mee. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Voor de liefhebbers: snijd de pepers in lengterichting doormidden, haal de pitjes eruit en snijd de helften in kleine stukjes. Bakken maakt de pepers wat zoeter.

Maak in aparte schaaltjes nestjes van de gefrituurde mihoen en leg er de Gesmoorde Tofu, paprika en evt. Spaanse peper op. Gebruik wat blaadjes peterselie als garnering.

Eet smakelijk!