Zoetzure Kip met ananas en mango



Hoofdgerecht voor Kerst
Foto's: Paul R. Kock

Bereiding: 60 minuten
Aantal personen: 3

Ingrediënten
1 pak Vantastic Foods Zoetzure Kip 250g, stukken halveren
1 grote ui, in fijne stukjes
150g ananas, vers of uit blik, in stukjes
een halve grote mango, vers, in stukjes
5 blaadjes verse koriander
een halve theelepel komijn (djintan)
1 theelepel nootmuskaat
een halve theelepel kurkuma (geelwortelpoeder)
200g wortelen, in stukjes
200g peultjes
handvol cashewnoten, fijngehakt
voor de liefhebber:
Spaanse peper of 1 halve theelepel Piri Piri

cassave chips van de supermarkt of krupuk bawang (ui) van de toko om te frituren
een halve komkommer in stukjes of schijfjes
1 gele of rode paprika, in stukjes
1 eetlepel peterselie, fijngesnipperd
Phunky Monkey Dressing Balsamico, of Maracuja Chili

ketjap, A of Kaki Tiga
zout en peper naar smaak
(kokos)olie

Serveer met basmatirijst of rijst naar keuze.

 









 


Bereiding

Bak in een koekepan met dun laagje olie de gehalveerde kipstukken. De kip moet in 5 minuten een beetje krokant worden, voeg halverwege deze tijd de uistukjes toe. Zet de pan even opzij.

Kook in een pan de wortelstukken en peultjes bijna gaar. Na het afgieten: zout en peper naar smaak toevoegen, en een theelepel nootmuskaat.
Zet de koekepan met kipstukken op een laag pitje en doe de groenten erbij. Dan de koriander, komijn, ananas en mango toevoegen.
Bak in een ander pannetje de Spaanse pepers nadat deze zijn schoongemaakt: snijd in lengterichting doormidden, haal de pitjes eruit en snijd de helften in kleine stukjes. Bakken maakt de pepers wat zoeter. Voeg ze bij het hoofdgerecht, evt. wat water erbij doen en nog 5 minuten laten sudderen. Strooi als laatste de cashewnootjes eroverheen.

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
De rijst moet droog zijn, doe er wat peterselie op en evt. wat kurkuma.

Doe de komkommer- en paprikastukjes in een kom, voeg peper en zout naar smaak toe. Strooi er wat peterseliesnippers op en voeg 2-3 eetlepels Phunky Monkey saladedressing toe. Roer goed om.

Maak een schaal met cassavechips. Of frituur de exemplaren van de toko in hete olie. Deze zijn in luttele seconden klaar.

Het gerecht is nu compleet, eet smakelijk!