Seitan Fix BIO 250g

Vantastic Foods
Vantastic Foods Seitan Fix BIO 250g
  • Vantastic Foods Seitan Fix BIO 250g
  • Vantastic Foods Seitan Fix BIO 250g
  • Vantastic Foods Seitan Fix BIO 250g
Share |
€ 4,29
  
Zelf saucijzenbroodjes en andere vleesvervangers maken? Doe het met de hit Seitan Fix, in biologische kwaliteit! Met dit poeder van tarwemeel maak je met water seitan, dat dan in gewicht verdubbeld is!
Bereiding: Meng de Seitan Fix met water en kneed alles goed. De massa in de gewenste vorm snijden of plukken (want het is soms net een grote kauwgombal). 20 minuten koken in sterke bouillon met naar wens kruiden en specerijen, zoals laurierblad en gember, of sojasaus en zeewier. Vervolgens bakken, paneren, wat je maar wilt, experimenteer ermee!
Voor saucijzenbroodjes doe je het volgende: vermaal de massa na het koken met een staafmixer of keukenmachine en voeg vers gebakken uitjes toe en de nodige vleeskruiden. De massa in plantaardig bladerdeeg wikkelen en even in de oven - klaar! Je bezoekers zullen versteld staan.

Wat is seitan? Sinds honderden jaren wordt in Azië seitan gemaakt van tarwemeel. Door water wordt tarwe gescheiden in zijn componenten zetmeel en gluten (tarwegluten). Seitan Fix bestaat uit die tarwegluten. Afhankelijk van het vochtgehalte bij de bereiding wordt het eindproduct losser of vaster/vezeliger.

Seitan heeft uitstekende eigenschappen:
- Volle beet en smaak
- Hoog, waardevol eiwitgehalte
- Weinig vet
- Goede verzadiging

Inhoud: 250g

Ingrediënten:
Tarwegluten* (* = uit gecontroleerde biologische teelt)

Voedingswaarde per 100g:
Energie 1694 kJ / 401 kcal, eiwit 80g, koolhydraten 4,8g, vet 6g, zout 0,08g