Braadrol Deluxe





















 
Hoofdgerecht voor Kerst
Exclusief voor Veggiedeli door kok Mitch Henger.

Bereiding: 90 minuten
Aantal personen: 6-8

Ingrediënten
1 Braadrol Deluxe 1000g
50 gram sojamargarine
1 ui, grof gesneden
3 teentjes knoflook, grof gesneden
rode wijn
2 blaadjes laurier
2 volle eetlepels Stoofvlees Kruidenmix
± een halve liter bouillon (2 bouillonblokjes), heet

Bereiding
Gaar de ui en knoflook even in de sojamargarine in een braadpan. Leg de braadrol erbij in de pan en bak hem rondom, ongeveer 5 minuten per kant tot hij bruin wordt. Blus de braadrol vervolgens af met rode wijn. Voeg de laurier en Stoofvlees Kruidenmix toe, en de hete bouillon tot de helft van de hoogte van de braadrol. Doe de deksel op de pan en laat op een laag pitje sudderen. Schep om de 5 minuten wat jus over de bovenkant van de braadrol. Na ongeveer 1 uur is de braadrol klaar.
De braadrol kan ook in een diepe schaal met deksel in een middelmatig verwarmde oven garen. Draai hem dan na een half uur om.

De braadrol kan met vele groenten gegeten worden, en met zowel gekookte als gebakken aardappelen of rijst.
Romanesco kool is een zeer mooie en lekkere groente voor de Kerst.
Een bereide braadrol kan desgewenst ingevroren worden.